Glance Of Medusa: "Η σκηνή δεν έχει βρεθεί σε τόσο καλό σημείο εδώ και πολύ καιρό"

 Λίγο πριν την εμφάνισή τους στην πρώτη διοργάνωση του Sky Syndicate στο Κύτταρο στις 26 Μαρτίου μαζί με τους Skybinder, Novelty, Till Silence Breaks και Absense, οι Glance Of Medusa μιλάνε σε βάθος για την κατάσταση της ελληνικής σκηνής αλλά και τη σημασία των δράσεων προώθησης του τοπικού ήχου.

 

Φωτογραφίες: Ιωάννης Κολιόπουλος

U: Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού σας δίσκου, Solitude. Πού βρίσκει το 2023 τους Glance Of Medusa;

Glance Of Medusa: Κατά κύριο λόγο αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να επανέλθουμε σε φόρμα όσον αφορά τις live εμφανίσεις.

Πριν το Santacore X, που έγινε τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, είχαμε να παίξουμε τέσσερα χρόνια και είναι κάτι που μας είχε λείψει πάρα πολύ, όπως και η επαφή με τον κόσμο. Πέρα από τα lives όμως υπάρχει περισσότερη ενέργεια και όρεξη από ποτέ, και πολύ σύντομα θέλουμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πιο πολύ πάνω στον επόμενο δίσκο.

U: Με τι projects/μουσική ασχολείστε αυτή την περίοδο;

GoM: Πέρα από τους Glance o καθένας ασχολείται και με άλλα, δικά του project, είτε πρόκειται για τον χώρο της μουσικής, όπως ο Νίκος με τους Meet the Maker, ή και όχι, όπως ο Άλεξ με το κανάλι του στο YouTube. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποια solo projects από κάποια μέλη τα οποία θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

U: Στις 26 Μαρτίου εμφανίζεστε στο Κύτταρο, σε μια συναυλία με εντυπωσιακό lineup, που αποτελεί επίσης την πρώτη παραγωγή του Sky Syndicate. Γνωρίζοντας ότι από τους κόλπους σας προέρχεται το Santacore Is Coming To Breakdown, ακόμα μια διοργάνωση-θεσμός, θα έλεγε κανείς, για την τοπική (metal)core σκηνή, μπορείτε να μας μιλήσετε για την κατάσταση της ελληνικής σκηνής, και πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση τέτοιων πρωτοβουλιών;

GoM: Καταρχάς  ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά λόγια σχετικά με το Santacore. Είναι κάτι που κάνουμε από το 2012 μέχρι και σήμερα και χαιρόμαστε πάρα πολύ που βρίσκει αυτήν την ανταπόκριση.

Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία στις 26/3, ειδικά όταν προέρχεται από παιδιά τα οποία έχουν ζήσει την σκηνή στα καλύτερα αλλά και στα χειρότερά της. Τέτοιες κινήσεις βοηθάνε ώστε να μπει η “core”, ας το πούμε έτσι, σκηνή στο προσκήνιο της γενικότερης μέταλ σκηνής στην Ελλάδα, μετά απο 6-8 χρόνια διαρκούς πτώσης. Το εγχείρημα του Sky Syndicate δίνει ένα δυνατό μήνυμα ότι αυτή η μουσική κατέχει ένα μέρος της ελληνικής σκηνής κι έχει πολλά να δώσει στο κοινό της, ειδικά τώρα κατά τη γνώμη μας.

U: Υπάρχουν κάποιες local μπάντες που έχετε προσωπικά ξεχωρίσει, και γιατί;

GoM: Υπάρχουν και αρκετές μάλιστα. Ξεκινάμε από το line up του επερχόμενου λαιβ και από εκεί the sky is the limit. Kin Beneath Chorus, Seasons AC, Tripnote, Kin Corruption, Meet The Maker, Mindthreat, Saisei είναι μερικές από τις αγαπημένες της μπάντας, και η λίστα μπορεί να συνεχίσει για πολύ πολύ ακόμα.

Όλες αυτές οι μπάντες  πέρα από τον δικό τους ήχο που έχουν καταφέρει να δώσουν στην σκηνή και τα live γεμάτα ενέργεια είναι η αγάπη που βάζουν στο να γράφουν μουσική μετά από τόσα χρόνια είτε σαν σύνολο είτε μέλη από παλιότερα projects που έχουν κάτι νέο τώρα, και όλοι γνωρίζουμε για την mainstream απήχηση που έχει αυτό το είδος. Πλέον έχουμε μια δυνατή σκηνή και έχει να δώσει πάρα πολλά που είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε μια ή δύο μπάντες.


U: Οι Glance Of Medusa είστε από τα πιο παλιά (κι ανθεκτικά, αν μου επιτρέπετε) σχήματα της σκηνής. Στα χρόνια που είστε ενεργοί, τι διαφορετικό παρατηρείτε τόσο στο κοινό όσο και στις μπάντες;

GoM: Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτά τα όμορφα λόγια, είμαστε beyond grateful .
Στις μπάντες υπάρχει περισσότερη ωριμότητα. Όσο και αν δεν φαίνεται δισκογραφικά, σαν μπάντα παίζουμε από το 2012. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει πάρα πολλές μπάντες να φτιάχνονται και να σπάνε για τους λάθος λόγους και υπήρξε και μια μεγάλη κάθοδος για τη σκηνή. Πλέον μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η σκηνή δεν έχει βρεθεί σε τόσο καλό σημείο εδώ και πολύ καιρό και όσο παράδοξο και αν ακούγεται βοήθησε ας πούμε και η πανδημία. Έδωσε στις μπάντες τον χρόνο να φανούν τα λάθη στην προσέγγιση είτε πρόκειται για ένα
live ή κυκλοφορία νέου υλικού.

Παλαιότερα τα αντιμετωπίζαμε όλα πιο “χύμα”. Ίσως να είναι και ένας από τους λόγους που η σκηνή είχε πάρει μια κατηφόρα. Άμα δεν αντιμετωπίζει η ίδια μπάντα με σοβαρότητα ένα εγχείρημα, πως θα την υποστηρίξει ο κόσμος; Έτσι και το κοινο μέσα στα χρόνια, αφού αυτή η μουσική έχασε το αρχικό της hype, έχασε το ενδιαφέρον του προς αυτή την μουσική. Κοινός στόχος μας είναι να φέρουμε πίσω τον κόσμο που χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και να προσεγγίσουμε την νέα γενιά.

U: Επηρέασε η πανδημία τον τρόπο που το κοινό αντιμετωπίζει τις local συναυλίες;

GoM: Οι τελευταίες local συναυλίες δείχνουν ότι η πανδημία επηρέασε αρκετά τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από το κοινό αλλά και από τις ίδιες τις μπάντες. Βλέπουμε να στήνονται πιο επαγγελματικά τα event και ο κόσμος δείχνει να αγκαλιάζει την προσπάθεια που γίνεται, και βλέποντας τα μαγαζιά να γεμίζουν σιγά σιγά, μας χαροποιεί όλο και πιο πολύ.

U: Τι να περιμένουμε από τους Glance Of Medusa στο επόμενο διάστημα;

GoM: Θέλουμε σίγουρα κάποια στιγμή να κάνουμε ένα live όπου θα παίξουμε όλο το "Solitude" μιας και δεν είχαμε την ευκαιρία μέχρι τώρα γιατί υπάρχουν και αρκετά κομμάτια που δεν έχουν παιχτεί ποτέ. Από εκεί και πέρα θέλουμε σύντομα να ξεκινήσουμε όπως είπαμε να δουλεύουμε πάνω στον επόμενο δίσκο.

U: Ευχαριστώ για το χρόνο σας, ο επίλογος δικός σας.

GoM: Ευχαριστούμε για την ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα, αλλά και που είστε τόσο ενεργοί και δίπλα στη σκηνή με συνεντέυξεις ή live reports.

Ανυπομονούμε να ανεβούμε ξανά στη σκηνή στις 26/3 και ελπίζουμε ο κόσμος να στηρίξει αυτήν τη προσπάθεια και το Sky Syndicate. 

//SLTD//

 


Facebook event: https://www.facebook.com/events/874230563889065

Connect with the band:

Facebook: https://www.facebook.com/glanceofmedusa

Instagram: https://www.instagram.com/glanceofmedusa/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC3Me0ZqT9BLQnAJC48c0p1Q

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0sDjLmCxj4Yw8zU4xFSk9c?si=DGLqZskPSNmteu1TmLcJ1g

Bandcamp: https://glanceofmedusa.bandcamp.com/

 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Post a Comment