Interview || The One With Glance Of Medusa

Οι Glance Of Medusa κυκλοφορούν την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά, "Solitude", στις 4 Δεκεμβρίου 2020 και τους φιλοξενούμε σε μια εκ βαθέων συνέντευξη.

© Ross Hill

U: Καλώς ήρθατε στο Unraveled! Παρακαλώ συστηθείτε στον κόσμο και δώστε μας ένα σύντομο βιογραφικό της μπάντας.

Glance Of Medusa: Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Είμαστε οι Glance of Medusa, μια πενταμελής μπάντα που δημιουργήθηκε το 2012. Δισκογραφικά κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας singleOpen Your Eyes” αρχές του 2014 και προς το τέλος του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο μας ΕΡ “Identity”.
Το 2016 κυκλοφόρησε το “
Sound of Emptiness” το οποίο ήταν η αρχή για το τι θέλαμε να κάνουμε και να εξελίξουμε αργότερα στο πρώτο μας άλμπουμ.
Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλές
live εμφανίσεις, με τις πιο σημαντικές να είναι support act στους The Amity Affliction το 2016 και τους The Devil Wears Prada το 2017.

 

U: Ο πρώτος σας full length δίσκος, Solitude, κυκλοφορεί στις 4 Δεκεμβρίου, πέντε χρόνια μετά το EPIdentity”. Τι μεσολάβησε στο στρατόπεδό σας στο ενδιάμεσο; 

Glance Of Medusa: Αρκετές live εμφανίσεις, πρόβες και πολύ δουλειά στο να καταλήξει να έχει ο δίσκος τη μορφή που έχει σήμερα. Τα κομμάτια πέρασαν από πολλά στάδια και αλλαγές ώστε να αποδώσουν σωστά αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε και να αποτυπώσουν τα συναισθήματά μας. Μας πήρε χρόνο είναι η αλήθεια, όμως πραγματικά άξιζε η αναμονή.

 

U: Τι θα πρέπει να περιμένουν οι ακροατές από το δίσκο;

Glance Of Medusa: Πολλά συναισθήματα. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας ήχο και την δική μας ταυτότητα, να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό και πρωτότυπο. Και πιστεύουμε ότι σε ένα βαθμό τα καταφέραμε. Θέλουμε ο ακροατής να νιώσει αυτά που νιώσαμε κι εμείς όσο γράφαμε τα κομμάτια.

 

U: Μπορείτε να μας περιγράψετε τη διαδικασία σύνθεσης και ηχογράφησης που ακολουθήσατε;

Glance Of Medusa: Η σύνθεση, μας πήρε καιρό. Είχαμε αρκετά κομμάτια, από τα οποία κάποια δεν χρησιμοποιήθηκαν και κάποια άλλα χρειάστηκε να αλλάξουν μέχρι να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Όλοι συμμετείχαμε με τον δικό μας τρόπο και βάλαμε την δικιά μας πινελιά και ύφος μέσα από πρόβες και προσωπικά ο καθένας σπίτι του. Όσο για την ηχογράφηση δεν κάναμε κάτι πρωτότυπο όσον αφορά τη διαδικασία. Πριν ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις, συζητήσαμε διεξοδικά με τον Γιάννη Τσιακόπουλο, τον ηχολήπτη μας, ως προς το ύφος και το τι θέλαμε να κάνουμε και αφού συμφωνήσαμε σε όλα, η διαδικασία κύλησε αρκετά ομαλά με τις ηχογραφήσεις. Και πραγματικά η συνεννόηση ήταν τρομερή το οποίο βοήθησε στο να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα.


U: Από πού αντλήσατε την έμπνευσή σας μουσικά;

Glance Of Medusa: Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ο καθένας έχει τις δικές του επιρροές και ακούσματα και αντλεί έμπνευση από διαφορετικά πράγματα είτε έχει να κάνει με μουσική, είτε με προσωπικά βιώματα. Από εκεί και πέρα η μουσική και  η αλληλεπίδραση μας είναι κάτι που μας εμπνέει από μόνο του.

 

U: Με τι καταπιαστήκατε στιχουργικά;

Glance Of Medusa: Όπως θα δει και ο κόσμος οι στίχοι μας καταπιάνονται κυρίως με προσωπικά μας βιώματα. Ο πόνος, είτε ψυχικός είτε σωματικός, είναι βασικό στοιχείο και είναι κάτι με το οποίο μπορούν να ταυτιστούν όλοι. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες, ότι έχει γραφτεί στο άλμπουμ είναι καταστάσεις και σκέψεις που έχουν υπάρξει.

 

U: Σε τι διαφοροποιείται αυτή η κυκλοφορία από το παλιότερο υλικό;

Glance Of Medusa:
 Με το “Solitude” η μπάντα μπήκε σε μια νέα εποχή. Πλέον είμαστε πιο ώριμοι και κατασταλαγμένοι στο τι θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω και προς τα που θέλουμε να πάει η μπάντα μουσικά. Με το Complexion αποδείξαμε ότι τα καταφέραμε και η ανταπόκριση ήταν φοβερή.

 

© Ross Hill

U: Μιλήστε μας λίγο για το εξώφυλλο. Πώς συνδέεται με το μήνυμα του δίσκου;

Glance Of Medusa: 
Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, όποιος διαβάσει τους στίχους παράλληλα με τη μουσική, η απώλεια και ο πόνος παίζουν βασικούς ρόλους. Το artwork αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο όλα αυτά μαζί.

 

U: Τον Απρίλιο κι εν μέσω του lockdown παρουσιάσατε το video για το πρώτο single, “Complexion”, το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Πόσο σημαντικό ήταν για τη μπάντα να κυκλοφορήσει νέα μουσική σε μια τόσο σκοτεινή περίοδο;

Glance Of Medusa: Σε τέτοιες συνθήκες είναι σημαντικό να αλληλεπιδρούμε και να μοιραζόμαστε προβλήματα και αγωνίες. Ακόμα και αν δεν γίνεται να βρεθούμε από κοντά σε ένα συναυλιακό χώρο μέσω της μουσικής μας έχουμε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο.
Η όλη κατάσταση μπορεί και να βοήθησε κιόλας την προώθηση και να έρθουμε σε επαφή με περισσότερο κόσμο που μπορεί να έψαχνε κάτι καινούργιο να ακούσει.
Όσον αφορά την ανταπόκριση του κοινού, ήταν πραγματικά μοναδική και δίνει ένα
extra κίνητρο να κάνουμε ότι κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Σίγουρα, είχαμε φανταστεί αλλιώς την όλη κυκλοφορία, αλλά ελπίζουμε να μπορέσουμε να κάνουμε μια live παρουσίαση του δίσκου όταν η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη.

 

U: Πώς συνδέεται, για εσάς, η εικόνα με τη μουσική στην ψηφιακή εποχή που ζούμε και πόσο απαραίτητη πιστεύετε ότι είναι;

Glance Of Medusa: Είναι αρκετά σημαντική. Γενικότερα όλα πλέον λειτουργούνε ψηφιακά και υπάρχει πιο εύκολη επαφή με τη μουσική μέσα από διάφορες πλατφόρμες αλλά πιστεύουμε πως όταν κάτι παρουσιάζεται στο YouTube για παράδειγμα είναι καλό να το συνοδεύει ένα βίντεο κλιπ ή έστω κάποιο απλό visualizer.


U: Ποια είναι η πραγματικότητα μιας ελληνικής μπάντας το 2020;

Glance Of Medusa: 
Δυστυχώς όπως ήταν και πριν δέκα χρόνια. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω σε πολλούς αν όχι σε όλους τους τομείς και δεν υπάρχει διάθεση βελτίωσης από τους δήμους ή γενικότερα τις κοινότητες ώστε να βελτιωθεί και να βιοποριστεί μια μπάντα του είδους μας από τη μουσική. Ωστόσο αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κοινό, κι όχι μικρό, το οποίο έχει τη διάθεση να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουν οι μπάντες της εγχώριας σκηνής. Σε αυτό το κοινό στηριζόμαστε κι εμείς και παίρνουμε δύναμη κι ελπίζουμε να αποκτήσουμε μια καλύτερη σχέση με αυτό στο μέλλον. Από την άλλη, όσο περνάνε τα χρόνια παρατηρούμε ότι ακόμα και διάσημες μπάντες στο εξωτερικό που έχουν δισκογραφικές πίσω τους, δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες (Twitch, Patreon, κτλ). Γενικά είναι ένα χόμπι το οποίο μας γεμίζει δημιουργικά και πάντα υπάρχει το όνειρο στο υποσυνείδητο για περιοδείες σε όλο τον κόσμο αλλά είμαστε και ρεαλιστές. 
Σίγουρα όμως ελπίζουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο.




U: Αν ήσασταν μέλη των Spice Girls, ποια θα ήταν τα Spice ονόματά σας; 

Glance Of Medusa: 
Άλεξ: Gloomy Spice
Νίκος: Loutro Spice
Χρήστος: Afro Spice
Σταύρος: Cringe Spice
Γιάννης: Mr. Spice

U: Αν μπορούσατε να συνομιλήσετε στο τηλέφωνο για 1’ με τον εαυτό σας σε νεότερη ηλικία, πότε θα διαλέγατε και τι θα σας λέγατε;

Glance Of Medusa: Γενικά να είναι υπομονετικός και να συνεχίζει να προσπαθεί και να δουλεύει. Τίποτα δεν έρχεται χωρίς δουλειά. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

U: Το σπίτι σας πιάνει φωτιά κι έχετε χρόνο να πάρετε 3 αντικείμενα πριν φύγετε. Οικογένεια και κατοικίδια είναι ασφαλή. Τι θα πάρετε μαζί σας;

Glance Of Medusa: 
Α: Μπάσο, υπολογιστή κινητό
Ν: Πόρτοφόλι, υπολογιστή, κινητό
Χ: Πόρτοφόλι, υπολογιστή, κινητό
Σ: Πορτοφόλι, τσιγάρα, κινητό
Γ: Την πιο ακριβή κιθάρα,
laptop, κινητό


U: Αν η ζωή σας είχε ενα
soundtrack
, εκτός από τη μπάντα σας, ποιο θα ήταν;

Glance Of Medusa: 
Α: The Devil Wears Prada – To the Key of Evergreen (Track)
Ν: Architects - All Our Gods Have Abandoned Us (Album)
Χ: Rage Against The Machine (Artist)
Σ: Ιf These Trees Could Talk - Barren Lands of the Modern Dinosaur (Track)
Γ: Porcupine Tree – Arriving Somewhere but Not Here (Track)


U: Τι να περιμένουμε από τους Glance οf Medusa στο μέλλον;

Glance Of Medusa: 
Ελπίζουμε μετά την πανδημία να κάνουμε μια σωστή παρουσίαση live για τον δίσκο μας και να συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε νέο υλικό. 


U: Ο επίλογος δικός σας.

Glance Of Medusa: 
Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και την ευκαιρία να πούμε κάποια λόγια για εμάς και τον επερχόμενο δίσκο μας. Ανυπομονούμε πολύ να το μοιραστούμε με τον κόσμο και να τα πούμε σύντομα σε κάποιο live.


Connect with the band

Facebook: https://www.facebook.com/glanceofmedusa
Instagram: https://www.instagram.com/glanceofmedusa/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC3Me0ZqT9BLQnAJC48c0p1Q
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0sDjLmCxj4Yw8zU4xFSk9c?si=DGLqZskPSNmteu1TmLcJ1g
Bandcamp: https://glanceofmedusa.bandcamp.com/

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Post a Comment