Blog || 5 Tracks To Prepare For A Daemοnia Nymphe show


Για τους μυημένους, το παγανιστικό σχήμα των Δαιμονία Νύμφη δε χρειάζεται συστάσεις. Για τους μη γνώστες, θα μπορούσαν να αποτελούν και συγκρότημα που "ντύνει" μουσικά διάφορα σημεία ξένων ιστορικών παραγωγών. Για τους απαίδευτους, πιθανότατα και τους περισσότερους από εμάς όταν πρωτοσυναντήσαμε το όνομά τους χωρίς να έχουμε ακούσει ούτε νότα, ίσως να δημιούργησε και εσφαλμένες εντυπώσεις -και λογικό εν μέρει αν σκεφτούμε ότι ο όρος "Δαιμονία" στη νεοελληνική γλώσσα έχει αρνητική χροιά. Δεν ήρθαμε όμως εδώ να μιλήσουμε για γραμματική, αλλά για ένα πολύ αξιόλογο σχήμα το οποίο καταπιάστηκε με κάτι μοναδικό και πρωτότυπο ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Χωρίς να καταφεύγουν στον ηλεκτρικό ήχο, οι συνθέσεις των Δαιμονία Νύμφη έχουν σημαντικό όγκο και εκτόπισμα, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό. Το όνομά τους, άλλωστε όπως προείπαμε, προδιαθέτει το μέταλ κοινό για μια σκοτεινή κι αντικομφορμιστική εμφάνιση. Η υπόθεση αυτή δε βρίσκεται μακρυά από την πραγματικότητα. Οι συναυλίες τους διαπνέονται από μια μυστικιστική, σχεδόν κατανυκτική ατμόσφαιρα, με τα μέλη να εμφανίζονται στη σκηνή ενδεδυμένα με μάσκες και αρχαιοελληνικές φορεσιές. Η θεατρικότητα, ωστόσο, δεν αποτελεί στοιχείο αποκλειστικά για τη δημιουργία εντυπώσεων. Από πολύ νωρίς, τα μέλη των Δαιμονία Νύφη χρησιμοποίησαν μάσκες ώστε να διαχωρίσουν τις περσόνες που ερμηνεύουν από την πραγματική, καθημερινή τους ταυτότητα.

Αυτό που πολύς κόσμος δε γνωρίζει, είναι ότι το σχήμα ανά τα χρόνια προχώρησε σε πολυάριθμες αντισυμβατικές συνεργασίες. Έχουν στο ενεργητικό τους τη σύνθεση μουσικής για θεατρικές παραστάσεις -συμπεριλαμβανομένων αρχαιοελληνικών τραγωδιών και αριστοφανικών κωμωδιών- καθώς επίσης για το fashion show της Gucci το 2016 και την Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι το 2018.

Μία από τις σπάνιες εμφανίσεις τους επί ελληνικού εδάφους, καθώς τα δύο βασικά μέλη διαμένουν στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια, θα λάβει χώρα στο Piraeus 117 Academy στις 8 Φεβρουαρίου, σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα. Η προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει, και θα μοιραστούμε μαζί σας 5 κομμάτια τα οποία θα σας βάλουν στο κλίμα.

01. "Thracian Gaia"/ "Θρακική Γαία"




02. "Krataia Asterope"




03. "Dance Of The Satyrs"





04. "Summoning Divine Selene"






Honorable mention: "Dios Astrapaiou"




05. "Nemesis Rhamnousia"





Event RSVP: https://www.facebook.com/events/757505388065904/



Share on Google Plus

0 σχόλια :

Post a Comment