Live Coverage || Backtrack @ AN Club, 30/10/2019

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, οι Νεοϋορκέζοι Backtrack επισκέφτηκαν την Αθήνα για πρώτη και τελευταία φορά. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος απο την τελευταία μας συνάντηση κι αυτή για μένα ήταν μια απο τις πιο σημαντικές συναυλίες της χρονιάς. Στη σκηνή του AN Club βρέθηκαν μαζί τους οι Kin Corruption και Black Mamba. 

Η συναυλία ξεκίνησε ακολουθώντας αρκετά πιστά το πρόγραμμα και λίγο μετά τις 21:30, οι Black Mamba ανέβηκαν στη σκηνή. Παρά τη δυναμική τους παρουσία, είχαν την ατυχία του opening slot οπότε κατά την εμαφάνισή τους, δεν είχε μαζευτεί ιδιαίτερο κοινό να τους παρακολουθήσει. Αυτό, ωστόσο, δεν τους εμπόδισε ούτε στο ελάχιστο να διασκεδάσουν like it's nobody's business.
Σειρά είχαν οι Kin Corruption. Η αλήθεια είναι ότι το κουιντέτο, μετά απο κάποιους μήνες απουσίας απο την ενεργό δράση, ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα, αλλά ευτυχώς ζεστάθηκε γρήγοραα. Το setlist δε διέφερε δραματικά από τις τελευταίες εμφανίσεις τους, με εξαίρεση ένα κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο τους, που ακούστηκε για πρώτη φορά. Ο κόσμος εδώ συμμετείχε πιο ενεργά, αν και η απουσία των γνωστών-αγνώστων που αρπάζουν το μικρόφωνο στο "Through Pain" ήταν παραπάνω απο αισθητή.
Όταν πλέον οι Backtrack άρχισαν να στήνουν, ο χώρος μπροστά στη σκηνή ήταν αρκετά γεμάτος. Ήταν ιδιαιτέρως ευτυχές το ότι το αποχαιρετιστήριο show των Αμερικάνων κατάφερε να συγκεντρώσει κόσμο όλων των ηλικιών, καθώς και έναν αρκετά καλό αριθμό παρευρισκομένων δεδομένης της ημέρας. Η μπάντα έκανε δυναμική είσοδο, με όλα τα μέλη να κινούνται, να χοροπηδάνε και να κοπανιούνται ασταμάτητα. Μπορεί να ήταν το πρώτο show της περιοδείας αλλά, έχοντας ήδη περάσει τους προηγούμενους μήνες στο δρόμο, οι Backtrack ήταν ήδη ζεσταμένοι. Πολύ σύντομα σημειώθηκαν τα πρώτα singalongs, με τον ενθουσιασμό που επικρατούσε στο χώρο να δίνει περισσότερη ενέργεια στη μπάντα (ακολουθούν πειστήρια). Ο τελευταίος δίσκος, "Bad To My World", είχε την τιμητική του όπως ήταν αναμενόμενο, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα αγαπημένα παλιότερα κομμάτια. Το setlist έκλεισε με το "Erase The Rat" κι έναν πανζουρλισμό στο κοινό. Η εμφάνιση των Backtrack επιβεβαίωσε όλες τις προσδοκίες μου και σίγουρα άφησε μια πολύ γλυκιά ανάμνηση σε όλους μας.

All pictures courtesy of Dearohwell photography.
























Share on Google Plus

0 σχόλια :

Post a Comment