Αποκλειστικότητα | Οι American Gothic παρουσιάζουν το πρώτο τους single, "California Eyes"



Οι American Gothic είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο pop punk ντουέτο με βάση την Αθήνα και το Λονδίνο. Η ιδέα του project γεννήθηκε όταν δύο φίλοι, οι Άλεξ (φωνή) κι ο Ευγένιος (κιθάρα), συζητούσαν την ιδέα να συνεργαστούν σε κάποιο σχήμα, και τα θεμέλια τέθηκαν όταν ξεκίνησαν να τζαμάρουν μαζί το 2018. Οι American Gothic ωστόσο πήραν σάρκα και οστά τον Αύγουστο του 2022.

Η αναζωπύρωση της ιδέας έφερε τους δύο μουσικούς σε έντονο δημιουργικό αναβρασμό, με τη συνθετική διαδικασία να εξελίσσεται κάθε μέρα. Οι επιρροές αθρόες, και το δίδυμο τις εκφράζει δένοντας άρτια τα old-school pop punk με το new wave, συνδυάζοντας έντονα το ηλεκτρονικό στοιχείο, ακόμα και trap beats, και με αντίστοιχα vocal flows.

«Βασικό κριτήριο στη σύνθεση πρωτίστως αποτελεί η θέληση να ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο προσωπικό milestone συνθετικά», σημειώνει ο Ευγένιος. «Ξεκινήσαμε με σκοπό να γράψουμε μουσική η οποία 10 χρόνια μετά ακόμα θα μας τραβάει το ενδιαφέρον». Στιχουργικά καταπιάνονται με γεγονότα από τη ζωή τους, τα οποία παρουσιάζουν είτε σε μια πιο απλοποιημένη βάση, είτε με μια δόση υπερβολής ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του ακροατή και να μεταδόσουν πιο αποτελεσματικά το μήνυμά τους.

Αν και το σχήμα δημιουργήθηκε σε μια δύσκολη εποχή, με την πραγματικότητα να επηρεάζει τα βιώματά τους σε βαθμό διαφορετικό από αυτό του μέσου ανθρώπου (με σημαντικότερο σημείο αναφοράς τον πόλεμο στην Ουκρανία, απ’όπου έχει καταγωγή ο Άλεξ), δε χάνουν την αισιοδοξία τους. Αντιθέτως, αντιμετωπίζοντας τη μουσική ως σημαντική μορφή ψυχοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης, βάζουν σαν πρόταγμα την διατήρηση αυτής της οπτιμιστικής προοπτικής ακόμα και στις πιο δύσκολες των καταστάσεων, καθώς θεωρούν ότι οι συνθήκες αυτές προσφέρουν πολύτιμα εφόδια που θα μείνουν αναλλοίωτα στο χρόνο και χτίζουν χαρακτήρα. Η αυθεντικότητά τους αυτή αποτελεί βασικό στοιχείο της ταυτότητάς τους, και κεντρικό σημείο στη σχέση που φιλοδοξούν να χτίσουν με τους ακροατές. «Αν καταφερουμε να αγγίξουμε 10 ανθρώπους με την δικη μας οπτική των πραγμάτων, τότε όλο αυτό έχει νόημα», τονίζει ο Άλεξ.


Οι
American Gothic παρουσιάζουν το πρώτο δείγμα δουλειάς τους, το single και lyric video «California Eyes», σε αποκλείστικότητα στο Unraveled. «Το “California Eyes” ήταν το δεύτερο κομμάτι που γράψαμε με την εκκίνηση του project το καλοκαίρι
», εξηγεί ο Άλεξ«Είναι από τα πιο χαρούμενα κομμάτια που έχουμε συνθέσει ως σήμερα, γι’αυτό κι αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι το πρώτο μας single». Αποτυπώνοντας το ρομαντισμό και την αφέλεια του παιδικού έρωτα, ο τραγουδιστής στιχουργικά άντλησε έμπνευση από τη μουσική και φιλοτέχνησε την ανάμνηση των συναισθημάτων που έτρεφε πιο μικρός για μια κοπέλα, με καταγωγή κατά το ήμισυ από την Καλιφόρνια.

Τα όργανα ηχογραφήθηκαν στην Αθήνα σε home studio και η φωνή ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο, στα Pirate studios. Η μίξη έχει γίνει από τον Αντώνη Τσιγονια και το master από τον Randall Karriker, οι οποίοι δουλεύουν για το Descendant Studio στο Orlando, Florida.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο για το «California Eyes» παρακάτω:


Το σχήμα όμως δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να δουλεύει με αφοσίωση το υλικό που έχει συγκεντρώσει, ευελπιστώντας ότι στο τέλος της χρονιάς θα είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο του. Στο ενδιάμεσο, το δίδυμο σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάποια κομμάτια, τόσο πρωτότυπα όσο και διασκευές γνωστών τραγουδιών, προκειμένου να δημιουργήσουν μια σχέση με το κοινό, πριν βρεθούν για πρώτη φορά στη σκηνή. «Είχαμε κάποιες προτάσεις, εφόσον όμως δεν έχουμε ακόμα δημοσιευμένο υλικό, θεωρήσαμε πως θα ηταν δίκαιο να μας γνωρίσει ο κόσμος μέσα από την μουσική μας πρώτα και να το επιχειρήσουμε αργότερα», αναφέρει ο Άλεξ, με τον Ευγένιο να συμπληρώνει ότι «τα προγνωστικά [όμως] λένε πως μετά το πρώτο release θα ξεκινήσουμε να κάνουμε ένα road map για το 2023, το οποίο σίγουρα θα συμπεριλαμβάνει και κάποια live shows».

Connect with the band:

Instagram

Spotify

 

 


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Post a Comment