Blog || Urban Athens Festival 2020

© Ashley Kalinoski photography

Το 2020 σίγουρα δεν ήταν αυτό που οι περισσότεροι ελπίζαμε ή περιμέναμε. Με τη ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας να κυριαρχεί κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, ένα από τα βασικότερα πράγματα που στερηθήκαμε ήταν κι ένα που θεωρούσαμε από τα πιο δεδομένα: οι συναυλίες. Πρόσφατα ξεκίνησαν να γίνονται κάποια πειραματικά βήματα με εκδηλώσεις καθημένων σε ανοιχτούς χώρους (και φυσικά τηρώντας κάθε προφύλαξη), γεγονός το οποίο αναπτέρωσε τις ελπίδες μας. Και μπορεί να μην έχουμε εισαγόμενα θεάματα ακόμα, αλλά είμαστε σίγουρα τυχεροί που η τοπική μας σκηνή βρίθει ταλέντου.

Στα πλαίσια, λοιπόν, των πολιτισμικών διοργανώσεων, αυτό το καλοκαίρι προστέθηκε η outdoors εκδοχή του Urban Athens Festival. Με την "αδερφική" του διοργάνωση, το The Long Beach Festival, να έχει λάβει επιτυχώς χώρα τις προηγούμενες ημέρες έξω από την Κατερίνη, η συνέχεια δίνεται στις 7 και 8 Αυγούστου στη Μαλακάσα. Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στον ακραίο ήχο κι από τη σκηνή του Terra Vibe θα περάσουν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Villagers Of Ioannina City

Γνωστοί και ως VIC, οι Villagers αποτελούν μια από τις πιο γνωστές μπάντες της εγχώριας σκηνής -και πολύ λογικά, αν μας ρωτάτε. Έχουμε μιλήσει και παλιότερα για την ιδιαίτερη αγάπη του ελληνικού κοινού προς τον ήχο που συνδυάζει βαριές κιθάρες με παραδοσιακά/φολκ στοιχεία, οπότε δε θα αναλωθούμε εδώ. Τα τελευταία χρόνια, οι VIC έχουν δει τους φανατικούς τους οπαδούς να αυξάνονται θεαματικά, με αποκορύφωμα την εκρηκτική περσινή τους συναυλία στο Θέατρο Βράχων, καθώς και την εμφάνισή τους στο γήπεδο Tae Kwon Do το Φεβρουάριο. Ο τελευταίος τους δίσκος, "Age Of Aquarius", απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και η μπάντα έβαλε γερά το πόδι της στην Ευρωπαϊκλη αγορά όταν υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Αυστριακή Napalm Records. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για το σχήμα, αν και δυσκολευόμαστε να φανταστούμε τους οπαδούς να ακούν τα αγαπημένα τους κομμάτια δίχως να μπορούν να κοπανηθούν ελεύθερα.





Rotting Christ

Οι ταγοί του ελληνικού black metal δε θα ήταν δυνατόν να λείπουν από αυτή τη συναυλία. Η μπάντα, που μετράει ήδη πάνω τρεις δεκαετίες παρουσίας στο χώρο και χιλιόμετρα ζωντανών εμφανίσεων σε όλο τον κόσμο, πρόσφατα ακολούθησε τη νέα πραγματικότητα κι έκανε συναυλία σε live stream μέσω του Mexico Metal Fest που παρακολούθησαν χιλιάδες οπαδοί. Αν και ο 13ος δίσκος τους, "The Heretics", κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι, με μεγάλη χαρά έχουμε δει τους Rotting Christ να παίζουν σπέσιαλ old school sets στις τελευταίες συναυλίες τους, κι ελπίζουμε ότι στις 8 του μήνα, θα μας τιμήσουν και πάλι με μια απολαυστική μείξη παλιού και νέου υλικού.





Planet Of Zeus

Το σύνθημα "σεξ και βία στον πλανήτη Δία" όλοι το έχουμε ακούσει κάποια στιγμή. Τα μεγαθήρια του stoner ήχου, Planet Of Zeus, αποτελούν το τρίτο μεγάλο όνομα του Urban Athens Festival. Η αρχή του lockdown βρήκε τη μπάντα στην Ευρώπη ως καλεσμένους των Kvelertak και, μπορεί η περιοδεία να έμεινε ημιτελής, αλλά οι ημερομηνίες ανανεώθηκαν για το Μάρτιο της επόμενης χρονιάς. Όσοι έχουν παραστεί σε έστω ένα live των Planet γνωρίζουν πολύ καλά τον πανζουρλισμό που επικρατεί συνήθως όταν ακούγονται παλιά αγαπημένα hits όπως τα "Loyal To The Pack", "Leftovers", "Vigilante" και "Macho Libre", και κάτι αντίστοιχο αναμένουμε κι από αυτή την εμφάνιση -και σίγουρα το γκρουπ δε θα απογοητεύσει.




Suicidal Angels

Είναι γεγονός ότι οι Suicidal Angels έχουν υπάρξει ανέκαθεν μεγάλη αδυναμία μας. Το κουαρτέτο έχει χαράξει τη δική του ιστορία στο Ευρωπαϊκό thrash metal γίγνεσθαι, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με θρύλους του είδους όπως οι Exodus, Destruction, Kreator, Behemoth, Cannibal Corpse και πολλοί ακόμα, ενώ άνοιξαν το αποχαιρετιστήριο show των Slayer στην Ελλάδα. Ένα χρόνο πριν, κυκλοφόρησε κι ο έβδομός τους δίσκος, "Years Of Aggression", πράγμα που γιόρτασαν με μια μεγάλη συναυλία στην Αθήνα τον Ιανουάριο. Ανάμεσα στα κομμάτια που περιμένουμε να ακούσουμε είναι σίγουρα τα "Apokathilosis", "Born Of Hate" και "Capital Of War" αν και, πάλι, μας είναι κάπως δύσκολο να φανταστούμε το Moshing Crew (όπως αποκαλούνται οι οπαδοί τους) ως Sitting Crew.




Project Renegade

Οι Project Renegade είναι μια ταχέως ανερχόμενη groove metal μπάντα από την Αθήνα. Έχοντας κυκλοφορήσει ένα EP κι ένα full length album, η τετραμελής μπάντα είναι ιδιαίτερα ενεργή καθώς έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ εντός κι εκτός συνόρων κι έχει μοιραστεί τη σκηνή με σχήματα όπως οι Evanescence, Bullet For My Valentine -καθόλου άσχημα, αν μας ρωτάτε.




ΕΓΩ

Το νεοσύστατο σχήμα ΕΓΩ αποτελεί ένα πραγματικό supergroup από κυριολεκτικά όλο της ελληνικής σκηνής. Απαρτίζονται από τους Δημήτρη Καλαντζή (Tsopana Rave, Transistor), Διονύση Χριστοδουλάτο (Sorrowful Angels, Chaostar, Foray Between Ocean), Γιάννη Τσιμά (Endomain, Dexter Ward, Rock N Roll Children) και Διονύση Μαρακάκη (Black Hat Bones, Harsh Demise) κι είμαστε περίεργοι να τους τσεκάρουμε.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

URBAN ATHENS FESTIVAL
7 & 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

TERRA VIBE, 37ο ΧΛΜ. ΕΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ


Τιμές και Σημεία Προπώλησης
Τιμές Εισιτηρίων
Φυσικά σημεία: 14 ευρώ
Οnline: 15,40 ευρώ
Ταμείο18 ευρώ
Σημεία Προπώλησης:

Φυσικά σημεία προπώλησης

AΘΗΝΑ
Hunter Agency: Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Τηλ.: 210 360 8366

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μusicland: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 26 4880
Stereodisc: Αριστοτέλους 4, Τηλ.: 2310 26 2912

Ηλεκτρονική προπώληση
www.hunteragency.gr
www.viva.gr

Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 11876

Σημεία δικτύου viva: Καταστήματα Reload, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, πολυχώρος Yoleni's (Σόλωνος 9), Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης), αθηνόραμα.gr.
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Post a Comment