Live Coverage || Pelican @ Fuzz Live Club, 11/10/2019

Έχουν περάσει δώδεκα ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που οι Αμερικάνοι πρωτοπόροι του post metal ήχου, Pelican, εμφανίστηκαν μπροστά στο Ελληνικό κοινό. To Ευρωπαϊκό μέρος της περιοδείας  για την προώθηση της πρόσφατης κυκλοφορίας τους με τίτλο "Nighttime Stories" περιλάμβανε αυτή τη φορά και τη χώρα μας. Το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου το κουαρτέτο από το Σικάγο πραγματοποίησε την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του στη σκηνή του Fuzz Club.



Οι πόρτες άνοιξαν στις 21.00 ακριβώς και ακολούθησε μια βαρετή αναμονή για περίπου μιάμιση ώρα. Δυστυχώς δεν “ζεστανε” κάποια μπάντα τους φίλους του ήχου που είχαν έρθει από νωρίς στο χώρο, παρότι στην αρχική ανακοίνωση της διοργανώτριας Venerate Industries αναφερόταν ότι θα υπάρχει κάποιο opening act.

Όσο περνούσε η ώρα το venue γέμιζε με αργούς ρυθμούς και στις 22.35, ενώ οι Pelican έχουν ανέβει ήδη στη σκηνή, ακούμε τις πρώτες νότες από το “Midnight and Mescaline” που μας βάζει στο κλίμα για τα καλά. Ακολουθούν τα πολύ δυνατά “Deny the Absolute” και “Abyssal Plain” και κάπου εκεί ο ήχος βελτιώνεται αισθητά και το κοινό δείχνει να απολαμβάνει προσηλωμένο το set των αρκετά κινητικών Αμερικάνων με τον Trevor de Brauw στα αριστερά της σκηνής να μαγνητίζει τα βλέμματα. Συνέχεια με το στιβαρό ομώνυμο κομμάτι του φετινού δίσκου και το επιβλητικό “Darkness on the Stairs”. Η τετράδα επί σκηνής δείχνει να ευχαριστιέται πραγματικά αυτό που κάνει, παρά το πέρασμα των χρόνων, δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα για ένα show του είδους. “Vestiges”, “Full Moon, Black Water” και “Immutable Dusk” ακολούθησαν πριν το highlight της βραδιάς, το ισοπεδωτικό “Cold Hope” με το οποίο μας χαιρέτησαν για πρώτη φορά πριν επιστρέψουν για ένα διπλό(!) encore. Το πρώτο μέρος περιλάμβανε το “Arteries of Blacktop” και το δεύτερο μέρος την έκπληξη της βραδιάς, το “Mammoth” από το πρώτο EP της μπάντας χρονολογίας 2001.

Οι Pelican άφησαν της καλύτερες εντυπώσεις στο Αθηναϊκό κοινό με το set διάρκειας σχεδόν 80 λεπτών. Οι ίδιοι μας ευχαρίστησαν και  ζήτησαν συγγνώμη για την απουσία τους από το 2007, λέγοντας πως κάθε χρόνο αυξάνονται όλο και περισσότερο οι υποχρεώσεις των μελών της μπάντας και αυτό καθιστά τις περιοδείες τους πιο δύσκολες και μετρημένες. Ας ελπίσουμε ότι θα τους απολαύσουμε ξανά στο μέλλον, με μικρότερη αναμονή αυτή τη φορά.

 All pictures courtesy of Dearohwell photography

















Share on Google Plus

0 σχόλια :

Post a Comment